Confidenţialitate

Constanța: Aplicație creată de studenți pentru planificarea concediului pe timp de pandemie | AUDIO

Pandemic Holliday se numește aplicația pentru care Daniel și Cătălin, studenți în anul II Informatică ai Universității Ovidius, au fost premiați, recent, la un concurs organizat la Timișoara. Este o aplicație utilă oricărui turist care vrea să plece în vacanță, spune Cătălin Cheta:

“Putem afla totul, de la cele mai bune trei hoteluri, până la vremea din acel oraș, rata de infectare, cazurile totale, alături de informații legate despre COVID și despre cum putem călători sigur pe timpul pandemiei”.

Pandemic Holliday va fi lansată pe internet, în câteva zile. Corina Martin, șefa unei agenții de turism susține că, în contexul pandemic, aplicația va fi la folosită de toți cei interesați de un concediu sigur:

„Ajută pe potențialii turiști să ia o decizie. Să plece către o destinație sau să schimbe destinația la care se gândeau, în funcție de ceea ce află din asemenea aplicație”.

Potrivit profesorului universitar Alexandru Bobe, aplicația nu este singurul proiect în care studenții săi, de la Informatică, sunt implicați:

„Urmărim, de fiecare dată, prin Centrul de Inovare Digital pe care îl avem, să atacăm și domeniile cheie. Adică turism, în perioada pandemică, și securitatea cibernetică, legate de sănătatea digitală”.

Pandemic Holliday este o aplicație gratuită și va putea fi descărcată și instalată pe orice telefon mobil sau laptop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu