Confidenţialitate

CONSTANȚA: ANI a constatat că un fost director din Primărie nu poate justifica peste 40.000 de euro

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că un fost director din cadrul Primăriei Constanța nu poate justifica peste 40.000 de euro, astfel că a fost sesizată Curtea de Apel Constanța.

Potrivit unui comunicat transmis de ANI, Cristinel-Viorel Farcaș, fost director (personal contractual cu funcție de conducere) în cadrul unei societăți comerciale la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ are o avere nejustificată de peste 40.000 de euro.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 185.889,6 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Farcaș Cristinel-Viorel, fost director la o societate comercială la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ, în perioada 01 iulie 2011 – 31 decembrie 2016”, anunță ANI într-un comunicat de presă.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța care a început un control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către fostul director.

Fostul director a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază, precum și despre existența diferențelor semnificative, arată ANI, care precizează că Farcaș a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.