Confidenţialitate

Constanța: Aeroportul civil de la Mihăil Kogălniceanu va fi modernizat și securizat, anunță Sorin Grindeanu | AUDIO

După aeroportul militar, și cel civil de la  Mihail Kogalniceanu, din județul Constanța, va fi modernizat și securizat suplimentar. 136 de milioane de euro vor fi investite, din bani europeni, în sisteme de acces și verificare și de balizaj.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu:

„Sunt 3 contracte pe care le-am semnat pe fonduri europene, în total 135 de milioane. În total este următorul lucru: ca până la finalul anului viitor, dacă nu chiar mai repede, aceste contracte să fie finalizate astfel încât să pot să fie finanțate din fonduri europene.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Ionuț Artagea, a declarat că îmbunătățirile sunt cu atât mai importante în contextul  războiului din Ucraina, iar pe pistele de aici au venit, „foarte multe transporturi militare în ultimul timp”:

„Licitațiile sunt terminate, doar pe balizaj suntem în curs de finalizare la licitație, celelalte sunt terminate, putem da ordinul de începere. Sunt foarte importante proiectele respective, având în vedere și situația care s-a creat acum cu războiul din Ucraina. Sunt multe primejdii care pot apărea în zona acestui aeroport, un aeroport de altfel strategic și de o importanță deosebită și se vede acum importanța acestui aeroport. Suntem într-o strânsă colaborare cu partenerii NATO, am avut foarte multe transporturi militare în ultimul timp.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Sorin Grindeanu