Confidenţialitate

Constanța: 260 de cadre medicale au primit a doua doză de vaccin anti-COVID | AUDIO

La Constanța, cei care primesc a doua doză de vaccin sunt angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase, imunizați în etapa întâi. Din cei 260 de vaccinați, o persoană s-a infectat intre timp cu SARS-CoV-2.

Cadrele medicale vaccinate la sfârșitul lunii decembrie au primit bucuroase a doua doză de vaccin. Cu câteva excepții, angajații Spitalului de Boli Infecțioase Constanța au trecut cu bine de prima etapă a vaccinarii, spune doctorul Sorin Rugină:

„Din 260 de colegi unul dintre colegi s-a îmbolnăvit între timp , nu are nicio legătură cu vaccinul, a recunoscut că nu a respectat normele de protecție a măștii, și alți cinci au avut reacții minore”.

 Odată efectuată a doua doză, vaccinarea este completă și abia de acum încolo se poate spune că începe imunizarea propriu zisă.

Potrivit directorului Spitalului de Boli Infecțioase, Constanța, Stela Halichidis, pe prospectul vaccinului sunt scrise niste termene de imunizare care însă nu ar fi concludente:

„Nu e vorba de luni, e vorba de un an sau doi, dar, vă zic, nu a trecut intervalul de timp necesar care să ne dovedească eficiența vaccinului. Din experiența noastră, a infecționiștilor, fiecare organism are imunitatea proprie. Nu există un termen specific.”

 Cât privește etapa a doua de vaccinare, pentru populație, la Constanța s-au făcut deja peste 40.000 de programări. Acum, nu mai sunt locuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu