Consiliul Naţional al Elevilor se plânge Parlamentului European pentru lipsa transportului rural spre şcoli (AUDIO)

Consiliul Naţional al Elevilor reclamă politicienii de la Bucureşti la Parlamentul European, pentru că nu sunt în stare să le asigure copiilor din mediul rural transportul până şi de la şcoală, aşa cum îi obligă legea.

Într-un interviu acordat Europa FM, preşedinta Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia Pup, spune că politicienii români îşi bat joc de elevi, aşa că astăzi, vor trimite scrisori de protest la Bruxelles:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Vă reamintim, ieri, premierul Ludovic Orban anunţa că abandonul şcolar se menţine uriaş, aproape o cincime dintre copiii români renunţă la studii înainte de finalizarea studiilor obligatorii.

Şi tot ieri, Curtea Constituţională a decis că asumarea răspunderii de către guvernul Orban pe modificarea unei ordonanţei ce reglementa naveta elevilor, emisă de Guvernul Dăncilă, contravine legii fundamentale.

Singura şansă de reparare a lucrurilor, pe termen lung însă, este ca ordonanţa emisă de cabinetul Dăncilă anul trecut, şi care avea ca efect anularea unor curse interjudeţene rutiere, să fie respinsă în Parlament.

Între timp, 80% dintre elevii consultaţi de Consiliul condus de Antonia Pup nu primesc de la primării toţi banii necesari pentru navetă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS