Consiliul Județean Vaslui cumpără tablete noi, odată la 2 ani, pentru consilieri

Consilierii judeteni din Vaslui primesc si abonamente cu trafic de date nelimitat. Investitia vine in conditiile in care Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, institutie aflata in subordine CJ, nu mai are bani pentru salarii si nici pentru intretinerea celor 40 de centre in care sunt internati orfani si batrani.

Peste 33.000 de lei va cheltui Consiliul Judeţean Vaslui pentru achiziţia unor tablete performante pentru noii consilieri, aleşi în data de 5 iunie. Asta după ce, în urmă cu doi ani, instituţia a făcut o investiţie similară pentru achizitia altor 33 de tablete.

Atunci, şeful CJ, Dumitru Buzatu a susţinut că acestea vor fi predate la finalul mandatului, pentru a fi folosite de următorii consilieri judeţeni. Aleşii care nu au mai fost votaţi în Legislativul judeţului, au plecat însă cu tabletele acasă. Culmea, cei care au prins şi mandatul trecut pe funcţia de consilier judeţean, vor avea acum două gadget-uri. În tot acest timp cele 40 de centre de asistență sociale din Vaslui au fost anunțate că trebuie să facă economii drastice.

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului mai are bani. Utilităţile n-au mai fost achitate de două luni, iar instituţia, afaltă în subordinea CJ, cumpără de câteva luni, mâncare pe datorie pentru orfanii şi bătrânii din centre.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS