Consiliul General al Capitalei a respins proiectul privind decontarea combustibilului pentru car-sharing

Consiliul General al Capitalei a respins cu 27 de voturi “pentru”, 24 “împotrivă” şi 2 abţineri, proiectul de hotărâre care viza acordarea unui voucher lunar de până la 500 de lei pentru grupurile care ar fi folosit în comun un autoturism proprietate personală în vederea efectuării deplasărilor din Ilfov spre Bucureşti.

Primarul general, Gabriela Firea, a atras atenţia asupra faptului că de la şedinţa CGMB lipseşte un consilier municipal social-democrat, motiv pentru care nu sunt îndeplinite condiţiile unei majorităţi PSD-ALDE pentru susţinerea proiectului.

Florin Grigorescu (USR) a cerut exemple de alte oraşe în care se decontează benzina pentru folosirea în comun a maşinii. El a adăugat că prin această măsură este susţinută înscrierea elevilor din Ilfov la şcoli din Bucureşti prin intermediul unor vize fictive de flotant. În vederea îmbunătăţirii calităţii aerului, el a recomandat eliminarea celor patru autobuze culturale care circulă fără călători, dar şi luarea unor măsuri în baza cărora autobuzele din Capitală să nu mai stea cu motorul pornit la capăt de linie şi în trafic, notează Agerpres.

Cătălin Deaconescu (PNL) a apreciat că Gabriela Firea va rămâne în istorie sub numele de “primarul voucher”. El a spus că este “regina absolută a voucherelor” şi i-a reproşat că proiectul de hotărâre reprezintă “doar o înşiruire de lucruri, nu un program în sine”, în condiţiile în care nu a fost realizat un studiu prealabil pentru a demonstra eficienţa acestuia.

Gabriela Firea a replicat că o onorează titulatura de “primar voucher”, deoarece a anunţat din timpul campaniei electorale că mandatul ei va viza realizarea de investiţii, dar va avea “şi o componentă socială”.

Proiectul respectiv viza decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare, prin care un grup de persoane din regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov folosesc în comun autoturismul proprietate personală în vederea deplasării regulate spre Bucureşti.

O altă măsură propusă este decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei lunar în vederea încurajării asocierii voluntare a părinţilor elevilor din unităţile de învăţământ primare şi secundare din Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, pentru folosirea în comun a unui autoturism proprietate personală cu care să-şi ducă la cursuri copiii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS