Confidenţialitate

Consiliul Elevilor: Ministrul instituie obligativitatea cursurilor online, deşi sute de mii de școlari din România nu au acces la internet

Consiliul Naţional al Elevilor critică, miercuri, ordinul ministrului Educației care instituie obligaţia elevilor de a lua parte la cursuri online.

”Sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet şi nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la aceste cursuri”, a transmis, miercuri, Consiliul Naţional al Elevilor.

Forul consideră că măsura adoptată este ”discriminatorie”.

”În contextul în care factorii decizionali au eşuat să asigure un cadru legal care să permită în timp util achiziţionarea infrastructurii necesare pentru elevi şi profesori, considerăm măsura adoptată profund discriminatorie şi atragem atenţia asupra faptului că ea facilitează comiterea de abuzuri precum folosirea absenţei ca mijloc de coerciţie, adaugă Consiliul Elevilor.

Ministrul Educaţiei a emis ordinul care cuprinde instrucţiuni pentru organizarea procesului educaţional pe durata suspendării cursurilor. Prezenţa online a elevilor şi cadrelor didactice va fi monitorizată de unităţile de învăţământ, iar evaluarea la unele module ar putea fi realizată online, cu proceduri prealabile realizate de Minister. Se vor face planuri de recuperare pentru cei care nu au putut participa la cursurile online.