Consiliul Economic: Salariul minim crește la 2 350 de lei pentru cei cu studii superioare. Se renunță la majorarea pentru angajații cu 15 ani vechime

Salariul minim brut creşte, de la 1 ianuarie 2019, la 2.350 lei pentru personalul încadrat pe funcţii care necesită studii superioare, şi care are cel puţin un an vechime în domeniul acestor studii, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Consiliul Economic şi Social.

Documentul nu prevede, însă, şi o majorare similară a salariului minim pentru persoanele care au o vechime de peste 15 ani, aşa cum au anunţat iniţial autorităţile.

Tot de la 1 ianuarie, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare, salariul minim, fără sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 2.350 lei lunar, ceea ce reprezintă o creştere de 23,6% faţă de luna decembrie 2018″, se menţionează în documentul citat.

Totodată, proiectul de act normativ prevede majorarea salariului de bază brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei lunar începând cu 1 ianuarie 2019, ceea ce reprezintă o creştere de 9,47% faţă de luna decembrie 2018.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu,  susține că noua variantă ar fi un rezultat al negocierilor din guvernanți, patronate și investitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Creșterea diferențiată a salariului minim ar urma să ajungă pe masa Guvernului vineri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS