Confidenţialitate

Consiliul Concurenţei susține aplicațiile de taxi

Consiliul Concurenței cere Primăriei Capitalei să modifice proiectul de regulament pentru transportul în regim de taxi și să permită folosirea aplicațiilor integratoare, care pun în legătură directă transportatorii cu clienții.

Consiliul s-a arătat îngrijorat de prevederile care urmăreau interzicerea acestor servicii de intermediere.

În avizul dat – condiționat – proiectului de regulament, Consiliul Concurenței arată că tehnologia care facilitează legătura dintre cerere și ofertă nu poate avea decât un efect benefic pentru ambele părți.

În plus, aplicațiile taxi reduc semnificativ timpul de așteptare, clientul are o ofertă variată din care poate alege , atât din punctul de vedere al tarifelor cât și al calității, prin posibilitatea accesării evaluărilor făcute de clienții precedenți.

O eventuală eliminare de pe piață a aplicațiilor integratoare ar fi trebuit să se facă în baza unui studiu de impact, dar majoiritatea covârșitoare a clienților și transportatorilor este în favoarea menținerii acestor tipuri de aplicații.

Pe 19 decembrie, Consiliul General al municipiului București, la propunerea primarului Gabriela Firea, aprobase modificarea regulamentului de taximetrie din București astfel încât în Capitală serviciile de dispecerat să devină obligatorii  pentru toate taxiurile autorizate de Primăria Municipiului București.

Această prevedere afecta Clever și Star Taxi, posibil și Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.