Confidenţialitate

Consilier al lui Orban: Dacă voia să facă un exces de putere, ne chema undeva şi o făceam lată

Consilier personal al premierului, Florin Silviu Ivan reacționează după apariția în spațiul public a unei fotografii în care Ludovic Orban apare fumând, alături de unii miniștri, într-unul dintre birourile Palatului Victoria.

“Pe 25 mai a fost ziua lui Ludovic. Sîmbătă am fost la el, am vorbit 30 de minute de-ale noastre, am băut o cafea, i-am urat cele ce se cuveneau a fi urate si i-am dăruit o cravată.
Dacă voia să facă un exces de putere ne chema undeva și o făceam lată. Luni, la ceas tîrziu, după o lungă ședință cîțiva colegi stau și beau un pahar. Aurescu trage dintr-o țigară de foi. Ludovic le fumează pe ale lui, Rothmans, pachet lat. Nu se fumează în instituțiile publice. De acord! Bucuria tuturor circotașilor si a minților insalubre: i-am prins! Gata! Au belit-o! N-au măști la gură, le-au aruncat pe masă. Noi stăm.ca proștii în izolare iar ăștia stau ca belferii. E okay? V-ați săturat sau vreți si un desert din care să curgă sînge și din care să mustească ipocrizia?”, se întreabă sfătuitorul șefului executivului.

“Văd la mulți o satisfacție vecină cu catharsisul. Eu zic să plece Orban și să revină Dăncilă. Să dispară profesorul Aurescu și să vină bătrînul securist Meleșcanu. Să plece Bode și să se întoarcă Cuc. Iar în locul lui Virgil să se întoarcă Andrușcă. Așa, ca să vă simțiți bine, să vi se alimenteze lingurica cu zeama ipocriziei care vă ține loc de duș. Știu vreo 3-4 inși pe aici care o fac acum pe șerifii moraliști dar care se urcau la volan după o sticlă de Smirnoff sau patru de Chardonnay. Și mai știu vreo cîțiva ale căror mari realizări de viață sînt faptul că respiră sau flatulează. Nu-l apăr pe Ludovic. A ajuns la virsta la care se poate apăra singur. Dar mi se pare că prea o fac unii de sfîrșitul lumii. Și ce este mai amuzant, că le fierbe pipota de satisfacție. Aia a prostului care asteaptă căderea drobului de sare doar pentru satisfacția măruntului . Cu cît mai mare este ura lor, cu atît mai profundă trebuie să fie liniștea ta. Nu-i vei vindeca pe ei fiindcă rămîn aceiași gnomi nevindecabili. Te vei vindeca în schimb pe tine”, adaugă Florin Silviu Ivan.

Ludovic Orban a admis că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naşte şi că, dacă este nevoie, va plăti amenda.

Fumatul într-un spaţiu închis este interzis prin lege.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15.00, că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc “, a explicat șeful executivului pentru Mediafax.

Cât despre faptul că se fuma în interiorul clădirii Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi spune că plăteşte amenda dacă va fi necesar.

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este! Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a spus Ludovic Orban.

În respectiva fotografie mai apar vicepremierul Raluca Țurcanu, ministrul Externelor, Bogdan Aurescu – și el cu țigara aprinsă – ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cel al Economiei, Virgil Popescu.