Confidenţialitate

Confuzie la nivel înalt. Elicopterul cu Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Lucian Șova și Ioan Deneș a greșit localitatea și a ajuns în curtea unei școli

Un incident mai puțin obișnuit s-a produs, vineri, în Județul Neamț, unde elicopterul cu Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Lucian Șova și Ioan Deneș a ajuns, dintr-o confuzie, într-o altă localitate.

Elicopterul MAI a aterizat în curtea unei școli, unde nimeni nu-i aștepta pe oficiali, ceea ce a și ridicat semne de întrebare pentru delegația oficială, care a verificat apoi dacă a ajuns unde trebuie.

Elicopterul a ajuns la Crăcăoani, o comună din județul Neamț aflată în zona centrală a județului, în zona cursului superior al râului Cracău, în loc de Slobozia- Roznov, la canalul de aducțiune al râului Cracău, acolo unde era așteptată delegația oficială.

Primarul comunei Crăcăoani, Petre Zamfir, a confirmat informația pentru TVmNeamț. Mai mulți martori oculari au surprins în imagini momentele de confuzie ale oficialilor care au ajuns în curtea unei școli fără a fi întâmpinați, conform protocolului, de vreo autoritate locală.

Din cauza confuziei privind locul unde trebuiau să ajungă reprezentanții Guvernului, aceștia și-au făcut apariția cu o întârziere de o oră și jumătate.

Viorica Dăncilă s-a remarcat azi și în județul Bacău, unde a vorbit despre „calamități care au produs atâtea dezastre”, „multe probleme create datorită intemperiilor vremii”, ”vrem să mergem pe prevenire, şi mai puţin pe înlăturarea (…) dezastrelor produse de calamităţi”, ”lucrarea poate fi afectată pe o lungime mult mai mare faţă de situaţia actuală, implicând costuri de refacere substanţial mai mari şi efecte colaterale majore” și „să nu uităm, după decembrie, vremea nu ştim cum va fi”. Viorica Dăncilă a menționat și că a „văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea”.

Premierul s-a lovit cu capul de cadrul de la ușa elicopterului, înainte să coboare din acesta, la sosirea în localitatea Borca.