Confidenţialitate

Conflict între Ministerul Sporturilor și Federația Română de Tenis din cauza neaprticipării la Olimpiadă

Ministrul Sporturilor amenință cu tăierea finanțării Federației Române de Tenis după ce nicio sportivă nu va participa la Jocurile Olimpice. Eduard Novak cere o reacție oficială din partea Federației.

”Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul”, transmite ministrul tineretului și sportului pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak spune că decizia jucătoarelor este de neînțeles și că va analiza ce programe ale Federației de Tenis vor mai fi finanțate de anul viitor.

Președintele Federației, Ion Țiriac a anunțat că România nu va avea nicio jucătoare de tenis prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din partea țării noastre puteau participa la olimpiadă Simona Halep, Sorana Cârstea și Patricia Țig. Halep este nerefăcută fizic după accidentarea la gambă iar Țig a declarat că nu vrea să participe. Sorana Câstrea, care ar fi putut primi o derogare pentru a merge la Tokyo nu a făcut acest demers.