Conducerea PSD, în ședință pentru desemnarea noilor miniștri ai Justiției și Mediului de Afaceri

Conducerea PSD se reuneşte pentru a discuta noua propunere de ministru al Justiţiei. Numele celui desemnat să preia portofoliu ar uma să fie anunţat oficial după şedinţă. Surse politice vehiculau ieri o posibilă desemnare a lui Tudorel Toader, rectorul Universităţii ”Al. I. Cuza” din Iaşi.

În trecut, profesorul de drept a fost – timp de 10 ani – judecător al Curţii Constituţionale. Tudorel Toader este şi membru al Comisiei de la Veneţia şi nu face parte din vreun partid politic.

Social-democraţii ar urma să nominalizeze şi un nou ministru al Mediului de Afaceri. Ambele portofolii au rămas vacante în contextul protestelor de stradă.

Parlamentul a aprobat, ieri, legea care anulează modificarea legislaţiei penale, dar și pe cea de respingere a ideilor asumate de fostul ministru al justiției Florin Iordache. Votul final s-a dat în Camera Deputaților.

Am revenit la momentul de dinainte ca Guvernul să fi adoptat pe furiș  ordonanța 13, care dezincrimina neglijenţa şi abuzul în serviciu, depășind cu mult limitele stabilite de Curtea Constituțională în acestă privință.

Deşi este preşedinte la Camera Deputaţilor, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea nu a fost prezent la ședință. În schimb, Florin Iordache a votat pentru respingerea ordonanţei pe care el însuşi a promovat-o şi care, de altfel, i-a forţat plecarea din executiv, la presiunea străzii.

În jur de 300 de bucureşteni s-au adunat, aseară, la Piaţa Victoriei, unde au continuat să ceară demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS