Conducerea PSD Iaşi decide excluderea primarului Mihai Chirica

Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi a decis, în şedinţa de vineri, excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a preşedintelui executiv al organizaţiei municipale Iaşi, Sorin Iacoban.

Pentru excluderea celor 3, vehemenţi critici ai actualei conduceri centrale a partidului, au votat 18 din cei 23 de membri prezenţi în sală, potrivit Agerpres.

Decizia filialei ieşene trebuie validată în Comitetul Executiv judeţean, a cărui şedinţă este programată săptămâna viitoare. Surse politice spun că decizia finală se anunţă drept o simplă formalitate.

La începutul săptămânii, comisia de etică a organizaţiei judeţene a propus eliminarea lor din partid.

S-a cerut totodată sancţionarea cu avertisment a preşedintelui organizaţiei municipale, Petru Corneliu Boişteanu, şi a secretarului Gabriel Teodorescu. Măsurile au fost solicitate întrucât cei cinci şi-au arătat susţinerea faţă de guvernele conduse de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, debarcate la interval de 6 luni, ca urmare a faptului că foştii premieri au intrat în conflict cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Organizaţia municipală s-a pronunţat, săptămâna aceasta, împotriva excluderilor.

Fost preşedinte al PSD Iaşi şi vicepreşedinte la nivel naţional, Mihai Chirica consider,ă că din cauza disensiunilor interne, partidul riscă să piardă nu doar conducerea municipiului, ci şi susţinerea electoratului din judeţ şi, implicit, alegerile din 2020.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS