Confidenţialitate

Condamnată în țară, jurnalista Ghiulfer Predescu câștigă la CEDO procesul cu România

La 8 ani de la sesizare, Curtea Europeană a Drepturilor Omului îi dă dreptate jurnalistei  Ghiulfer Predescu într-un procesul intentat  României.

Astfel, statul român este condamnat să-i achite ziaristei din Constanța aproximativ 18 mii de euro pentru încălcarea dreptului la liberă exprimare.

Ghiulfer Predescu, care acum este corespondentul Europa FM la Constanța, a fost condamnată în 2008, sa-i achite despăgubiri de 15,000 de euro fostului primar Radu Mazăre.

Acesta a dat-o în judecată pe jurnalistă pentru că afirmase într-o emisiune TV că primarul este un cunoscut al clanurilor interlope din oraș.

După ce a fost condamnată la Constanța, Ghiulfer Predescu s-a adresat CEDO, la inițiativa APADOR-CH, o organizație care luptă pentru drepturile omului și care i-a și asigurat, gratuit, asistența juridică.

Ghiulfer Predescu spune acum că decizia prin care i se face dreptate o încurajează să-și facă meseria la fel de curajos și de acum încolo.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pentru a-i putea achita daunele stabilite de instanță lui Radu Mazăre, Ghiulfer Predescu a făcut un credit la bancă pe care nici acum nu a reușit să-l achite integral.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum, CEDO a decis că statul român trebuie să-i achite jurnalistei aproximativ 18 mii de euro despăgubiri.

Avocata Apador- CH, Diana Hătneanu, cea care a reprezentat-o pe Ghiulfer Predescu la CEDO, spune că hotărârea celor 7 judecători de la Strasbourg  este un semnal pentru toți politicienii care deschid procese împotriva jurnaliștilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.