Confidenţialitate

Concluziile șocante ale legiștilor care au examinat cadavrele din gropile comune de la nord de Kiev

Vă atenționăm că unele informații pot avea impact emoțional puternic. Medicii legiști care au examinat post-mortem cadavrele descoperite în gropile comune la nord de Kiev spun că au găsit dovezi că unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de forțele ruse.

„Avem deja cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a spus, pentru The Guardian, un medic legist ucrainean care, împreună cu o echipă de alți legiști, a făcut zeci de autopsii pe cadavrele locuitorilor din Bucha, Irpin și Borodianka.

Echipa a examinat cam 15 cadavre pe zi, multe mutilate, arse sau desfigurate, imposibil de identificat.

Medicul spune că, printre cadavrele examinate, sunt femei ucise cu focuri de armă automată, cu peste șase găuri de gloanțe în spate. Detaliile despre presupusele violuri au fost transmise Parchetului de la Kiev.

După retragerea trupelor ruse din orașele și suburbiile din jurul capitalei, zeci de femei au reclamat agresiuni sexuale, inclusiv violuri în grup, sub amenințarea armei sau violuri comise în fața copiilor.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului  documentat oficial cazurile a 25 de femei care au fost ținute într-un subsol și violate sistematic în Bucha, un oraș la nord de Kiev.

Autoritățile au acuzat trupele ruse că folosesc violul ca instrument de război.

O mare parte din probele strânse de procurorii ucraineni vor fi înaintate în curând Curții Penale Internaționale (CPI), care a lansat o anchetă cu privire la posibile crime de război și crime împotriva umanității din Ucraina.

Foto: Shutterstock