Comunitatea Declic sprijină cumpărarea de echipamente medicale

OComunitatea Declic contribuie cu 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpărarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, aparate de ventilație și măști de oxigen. Acești bani au fost strânși din donațiile a 2.440 de membri Declic, până luni dimineață, se arată într-un comunicat.

Suma adunată din donațiile care vor fi deschise pe tot parcursul perioadei de criză, va fi transferată către asociația Dăruiește Viață care va gestiona achizițiile ce vor fi ulterior donate spitalelor de boli infecțioase și spitalelor de urgență din țară.

„Suntem într-o situație critică și avem nevoie de solidaritate mai mult ca oricând. De aceea, am făcut acest apel la donații și peste 2.400 de membri au contribuit, în doar 4 zile de când am început campania. De altfel, așa funcționează Comunitatea Declic, prin mobilizarea celor peste 600 de mii de membri. Am dovedit încă o dată că uniți putem acționa pentru binele societății. De data aceasta, alăturându-ne asociației Dăruiește Viață care cumpără echipamente și aparatură pentru a fi donate spitalelor”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

”Suntem în punctul în care deja nu mai discutăm despre dacă, ci despre când vom ajunge într-o situație similară celei din Italia. Personalul medical din prima linie este la mare risc – va intra intra în contact permanent cu virusul. Fără măsurile adecvate de protecție, acești oameni vor contacta și ei COVID-19 și nu vor mai putea salva vieți. Este atât de simplu”, spune Oana Gheorghiu, fondator Dăruiește Viață.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, 619.130 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS