Confidenţialitate

Comunicatul de presă al Sindicatului Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este șocant

Rețelele de socializare sunt alimentate de o imagine postată marți  cu o copie a comunicatului de presă trimis de Sindicatul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca inclusiv președintelui României, Klaus Iohannis.

Situația Operei Naționale Române București este subiectul comunicatului transmis pe 26 aprilie de Sindicatul Transilvania Art, format din circa 180 de persoane, angajați ai operei clujene, ai corpului de balet, personal tehnic și angajați ai Teatrului Național.

În scrisoarea adresată Președintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloș, vicepremierului Vasile Sebastian Dâncu și ministrului culturii Vlad Alexandrescu, sindicatul dezaprobă vehement decizia Ministrului Culturii cu privire la demiterea maeștrilor Tiberiu Soare și Vlad Conta, care au căutat soluții pentru rezolvarea problemelor la Opera Națională Română București.

Deși se presupune că acest comunicat a fost redactat de oameni de cultură, el se încheie în mod șocant cu o eroare gramaticală de proporții.

”În numele protejării și conservării culturii noastre naționale vorbește mai ales ultimul paragraf”, comentează pe Facebook Bogdan Budes la imaginea cu acest comunicat, care este distribuit de mai mulți bloggeri care vin cu propriile nuanțări – te iei cu mainile de cap. cititi si “ve-ti” vedea de ce (Andrei Cismaru), Dacă nu te vei înfuria la “ve-ți”, măcar vei râde la “Domnule Priministru” (Mircea Meşter). 

La comunicatul ”original” a reacționat și matinalul Vlad Petreanu, acestea apreciind că sunt ”25 de ani trecuți/pierduți degeaba”.