Confidenţialitate

Comuna Dumbrăvița din Timiș, a cincea oară în carantină | AUDIO

Începând de astăzi, cei care intră sau ies din localitatea Dumbrăvița trebuie să prezinte un document justificativ, fie o declarație pe proprie răspundere fie o adeverință de la angajator.

Comuna de lângă Timișoara este pentru a 5 oara în carantină, în ultimele 6 luni. Prima carantină a fost anul trecut, în noiembrie, două săptămâni, care s-au prelungit apoi cu încă o săptămână. Pe 10 ianuarie, localitatea a intrat din nou in carantina, având o rata de 6,70 la mia de locuitori.

La finalul celor două saptamani de restrictii, rata ajunsese la 8,54. Mai mare decat in momentul in care a intrat.

A urmat inca o saptamana de carantina, pana la finalul lunii ianuarie. Cand restrictiile au fost ridicate, incidenta cazurilor, era, si de data aceasta, mai mare decat atunci cand a intrat. Acum, a ajuns la 7, 69.

ÎComitetul Judetean pentru situatii de urgenta a decis ca Dumbrăvița sa intre, din nou in carantina incepand de astazi. Decizia il nemultumeste ins ape primarul USR din Dumbravita. Edilul a anuntat ca a contestat in instanta decizia autoritatilor judetene si spune ca nu i se pare corect ca localitatea in fruntea careia sa afla sa intre din nou in carantina in timp ce alte localitati, cu o incidenta apropiata nu au intrat in zona restrictiilor. Trebuie spus insa ca la finele saptamanii trecute o petrecere de copii cu peste 30 de participanti a fost oprita de politisti din Dumbravita parintii micutilor dar si patronul localului unde s-a tinut party-ul fiind amendati.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Turcu, Europa FM