Confidenţialitate

Complexul Energetic Oltenia vrea să disponibilizeze 800 de angajați ai Minprest Rovinari

Complexul Energetic Oltenia a propus, joi, ca aproximativ 800 de angajați de la Minprest Rovinari, firma prestatoare de servicii deţinute de companie, să fie disponibilizați în acest an.

CEO deține la Minprest Serv SA Rovinari 95% din acţiuni. Inițial, societatea a anunțat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj că va concedia 150 de salariați în perioada aprilie-decembrie 2016. Totul după ce reprezentanții Diviziei Miniere au trimis o adresă prin care precizau că renunță la trei loturi de servicii în integralitate.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a propus însă ca numărul să fie majorat.

”Joi am fost chemat la Complexul Energetic Oltenia, pentru a avea o discuție, pentru a ni se prezenta o analiză a dumnealor, privind reducerea activității Minprest. În urma analizei dumnealor reiese faptul că trebuie să renunțăm la 693 de locuri bugetate. Aceste locuri bugetate mai au și un indice de prezență, deci se duce, undeva, am făcut noi un calcul, spre 800 de persoane, dacă s-ar pune în practică. Am constatat cu stupoare că analiza respectivă este făcută cu maxim subiectivism, că nu s-a ținut cont de normativele legale care sunt aplicabile în acest moment. Sunt niște probleme de care nu au ținut cont. Până marți trebuie să prezentăm și noi propunerile noastre”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari, citat de Mediafax.

Minprest Rovinari are aproape 1.300 de angajați, dintre care 450 au semnat contracte de muncă pe o perioadă determinată.

Vineri, sindicaliștii vor negocia din nou cu administrația Complexului Energetic Oltenia, care a propus ca, din iulie, să fie concediați 2.000 de angajați. Dintre aceștia, 1.070 ar urma să iasă la pensie până în decembrie 2019.