Confidenţialitate

Complexul Energetic Oltenia a amânat închiderea celui de-al doilea grup energetic

Complexul Energetic Oltenia a amânat închiderea celui de-al doilea grup energetic.

Aceasta era programată pentru ora 12, dar a fost amânată până în jurul orei 15 – potrivit corespondentei Europa FM, Gabriela Mladin.

Încă de la ora 11, la sediul Prefecturii din Târgu Jiu au loc renegocieri între reprezentanții Ministerului Energiei și cei ai sindicatului minerilor de la Rovinari.

Deși aceștia nu își asumă greva – declarată ilegală – spun că au venit să reprezinte interesele minerilor.

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia – ajunsă la în a șasea zi – s-ar putea transforma într-o situație de criză pentru România.

Termocentrale se opresc rând pe rând, iar pierderile sunt enorme.

Primul grup energetic de la Rovinari a fost închis noaptea trecută.

Directorul C.E. Oltenia, Ion Pisc, a declarat pentru Europa FM că urmează să fie închise și celelalte două, dacă minerii nu renunță la grevă.

Dacă s-ar ajunge la oprirea tuturor celor 3 grupuri energetice, ar fi o situație nemaiîntâlnită în istoria Complexului Energetic.

Potrivit directorului Ion Pisc, o situație asemănătoare a fost în 1997, dar nu din cauza unei greve, ci a cererii de energie. Situația a durat 2 zile, și s-a întâmplat pe timpul verii, când presiunea nu era așa de mare.

Întreaga activitatea a Complexului Energetic Oltenia ar putea fi blocată, întrucât stocurile de cărbune sunt la limită.

Reprezentanții societății au anunțat că paguba pentru o zi în care nu funcționează grupurile energetice ar fi de aproximativ 15 milioane de lei.