Confidenţialitate

Directorul C.E. Oltenia: „Există riscul să oprim toate cele trei grupuri energetice ale Companiei ”

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Ion Pisc, a declarat la Europa FM că, după ce în noaptea trecută a fost oprit unul dintre cele trei grupuri energetice ale companiei, există riscul să fie oprite și celelalte două.

„Problema e că, dacă, în dimineața asta nu se reia lucru, suntem nevoiți să oprim al doilea grup, iar mâine și pe al treilea grup – din lipsă de combustibil. Asta înseamnă – jumate din producția care era la CEO . Sunt deja pierderi mari pentru economie, dar și pentru companie – care nu va încasa venituri și nu e exclus ca prețul energiei să crească, fiind mai puțină energie în piață” – a declarat Directorul CEO, Ion Pisc, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul Ion Pisc spune că pornirea unui singur grup costă peste un milion de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă s-ar ajunge la oprirea tuturor celor 3 grupuri energetice, ar fi o situație nemaiîntâlnită în istoria Complexului Energetic.

Potrivit directorului Ion Pisc, o situație asemănătoare a fost în 1997, dar nu din cauza unei greve, ci a cererii de energie. Situația a durat 2 zile, și s-a întâmplat pe timpul verii, când presiunea nu era așa de mare.

Întreaga activitatea a Complexului Energetic Oltenia ar putea fi blocată, întrucât stocurile de cărbune sunt la limită.

Reprezentanții societății au anunțat că paguba pentru o zi în care nu funcționează grupurile energetice ar fi de aproximativ 15 milioane de lei.

Astăzi este a șasea zi în care salariații din cariere refuză să intre la lucru, solicitând majorări salariale de aproximativ o mie de lei.

Ministrul Energiei Anton Anton este așteptat, azi, la Târgu-Jiu, pentru a purta discuţii cu administraţia și sindicatele.

Pe de altă parte, corpul de control al premierului va fi trimis la Complexul Energetic Oltenia, au declarat surse de la guvern pentru Europa FM.