Confidenţialitate

Complexul Energetic Hunedoara riscă să-și întrerupă activitatea în cel mult două zile

Complexul Energetic Hunedoara riscă să-și întrerupă activitatea în cel mult două zile, din cauză că la termenul de luni judecătorii au amanat intrarea în insolvență.

CEH are datorii foarte mari către furnizori, iar primele subunități afectate vor fi termocentralele care mai pot funcționa pana miercuri.

 

Directorul general al CEH Michael Meltzer spune că situația este extrem de gravă din cauza amanarii intrarii în insolvență a compexului.

Practic, acest lucru înseamnă că în cursul acestei săptămâni se va opri activitatea, iar primele subunități afectate sunt termocentralele.

Potrivit lui Meltzer, CEH nu poate să facă în prezent nicio plată către furnizori, iar furnizorul de gaz l-a somat că miercuri întrerupe furnizarea către termocentrale.

Și asta în condițiile în care în această perioadă există o cerere pe piață de energie. Iar după termocentrale urmează unitățile miniere din Valea Jiului, a căror activitate urmează să intre într-un program de reorganizare.

Conducerea CEH a depus luni în instanță o cerere de schimbare a termenului de judecată a insolvenței, care se judecă mâine, pentru a se evita blocarea activității.

Pe de altă parte, mai mulți lideri de sindicat amenință cu proteste și se tem pentru ceea ce va urma în condițiile în care prin amânarea intrării CEH în insolvență activitatea nu va mai putea continua și nici nu mai poate fi respectat contractul colectiv de muncă. Adică, drepturile convenite în acest act nu mai pot fi respectacte, iar minerii si energeticienii vor avea de pierdut.