Confidenţialitate

Complexul Energetic Hunedoara nu mai poate fi eficientizat

Complexul Energetic Hunedoara (CEH), care este „la un pas de faliment, înecat în datorii” nu mai poate fi eficientizat, iar banii pe care premierul Mihai Tudose a anunţat că intenţionează să-i investească în minerit „ar putea fi folosiţi pentru diversificarea economică a Văii Jiului”, au transmis, vineri, reprezentanţii Greenpeace România.

Aceştia susţin că Termocentrala de la Mintia „funcţionează în afara legii, fără autorizaţie integrată de mediu, cu emisii şi de zece ori peste limită, la anumiţi parametri”.

Reprezentanţii Greenpeace România au transmis, vineri, un comunicat de presă, în care comentează anunţul premierului Mihai Tudose şi al liderului PSD Liviu Dragnea potrivit căruia se va demara un program de investiţii la CEH.

Grennpeace afirmă că cele două termocentrale hunedorene folosesc cărbune din import, într-o măsură semnificativă, iar condiţiile de lucru pentru minerii din subteran „au generat mai multe accidente de muncă, inclusiv pe cele din luna octombrie, ce nu mai pot fi considerate excepţii”.

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, la Mintia, că Guvernul îşi propune să investească în minerit în cadrul unei strategii pentru sistemul energetic naţional, susţinând că Termocentrala de la Mintia şi Complexul Energetic Hunedoara sunt obiective strategice pentru sistemul energetic naţional.

El a mai spus că şi datoriile pe care le are Complexul Energetic Hunedoara vor face parte din strategia pentru sistemul energetic naţional, iar acesta va face parte dintr-un plan de reorganizare.