Confidenţialitate

Complexul Energetic Hunedoara cumpără energie de pe piață | AUDIO

Complexul Energetic Hunedoara a ajuns să cumpere energie de pe piață. Producția mică de cărbune din Valea Jiului face ca termocentrala de la Paroșeni, de exemplu – să funcționeze doar o zi pe săptămână. În aceste condiții administratorii se chinuie să plătească salariile angajaților la timp.

Cu peste 700 de lei s-a vândut 1 MegaWh  pe piața de energie și, în tot acest timp, Complexul Energetic Hunedoara a cumpărat. Nu a produs deloc și chiar și în aceste zile termocentrala de la Paroșeni nu funcționează. Cristian Roșu, administrator special la CEH spune că producția de cărbuni pe care o mai dau minele din Valea Jiului este extrem de mică.

Din cele patru mine care mai funcționează în Valea Jiului se extrag maxim 900 de tone, iar pentru  pentru o singură zi de funcționare a termocentralei de la Paroșeni, este nevoie de 1.800 de tone. Așa încât, termocentrala Paroșeni funcționează doar o zi pe săptămână și, cu toate că prețul energiei este foarte bun, cei din conducerea CEH abia reușesc să obțină banii de salarii.

O soluție pentru a crește producția ar fi deschiderea unor noi fronturi de lucru de unde să fie scos cărbune, dar acest lucru presupune investiții, iar la CEH abia sunt plătite salariile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marius Mitrache