Confidenţialitate

În urma creșterii cazurilor de coronavirus, trei spitale militare își redeschid secțiile Covid. Ce spune Rafila despre masca obligatorie | AUDIO

Trei spitale militare își redeschid secțiile Covid. Este vorba despre unitățile medicale din Sibiu, Cluj și Timișoara. Decizia a fost luată la cererea direcțiilor județene de sănătate publică pe fondul creșterii numărului de cazuri.

Cu 9.000 de cazuri de Covid confirmate în cel mai recent raport zilnic, autoritatile estimează ca la începutul săptămânii viitoare situatia se va stabiliza și se va ajunge la un asa numit platou.

Începerea școlii în septembrie va înrăutăți situația, spune primarul Sucevei, Ion Lungu, care face apel la purtarea măștii sanitare în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun:

„Orașul Suceava a fost unul dintre orașele care a pătimit cel mia mult în această pandemie, am fost primii care am avut o carantină adevărată și se estimează că vor crește foarte mult cazurile, mai ales în luna septembrie, odată cu începerea noului an școlar. Să nu așteptăm să vină alte reglementări legale de la guvern, în spațiile închise să purtăm măști, în zonele aglomerate, la fel în mijloacele de transport în comun.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ora actuală, cele mai multe cazuri se înregistrează în Bucureşti si în judeţul Braşov. 

Un vaccin anti-coronavirus adaptat la noile tulpini ar putea fi disponibil în luna octombrie, spune ministrul Sănătății.

În contextul tot mai numeroaselor cazuri Covid, Alexandru Rafila a fost întrebat și dacă masca sanitara va redeveni obligatorie:

„Să impui folosirea măștii și să o folosești incorent este o măsură care nu are din păcate un impact asupra sănătății publice și din cauza asta conștientizarea și responsabilizarea populației cred că este mai importantă decât introducerea obligativității. Doza 4 de vaccin sper să avem succes cu o nouă campanie de vaccinare începând cu luna octombrie, când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulante.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Lista națională a centrelor de evaluare COVID-19. Ce trebuie să faci dacă ai simptome ale bolii

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun