Confidenţialitate

Companiile aeriene iau măsuri de criză

Compania aeriană Emirates din Dubai a cerut unora dintre piloţii săi să intre în concediu fără plată timp de un an, iar Wizz Air lansează o platforma care permite rezervarea de taxiuri și transferuri private.

Industria aviaţiei trece prin cea mai gravă criză din istorie după ce pandemia de coronavirus a blocat la sol majoritatea zborurilor, obligând companiile din întreaga lume să taie din costuri.

În cursul anului, Emirates a eliminat mai multe mii de locuri de muncă, inclusiv în rândul piloţilor şi însoţitorilor de bord, a redus salariile şi a cerut personalului să intre în concediu fără plată.

Piloţilor Emirates care vor fi trimisi acum acasa li s-au dat asigurari că vor fi rechemaţi la munca în funcţie de cât de rapid îşi revine cererea precum şi de cerinţele operaţionale.

Pina atunci, Emirates va continua să le asigure cazarea, asigurarea medicală şi alte indemnizaţii.

Cei mai multi angajaţi de la Emirates sunt cetăţeni străini, ceea ce înseamnă că nu pot beneficia de subvenţii guvernamentale în Emiratele Arabe Unite, unde compania îşi are sediul social şi de unde operează.

Si compania aeriana low cost Wizz Air cauta solutii sa traverseze criza : lanseaza Wizz Ride, pentru rezervare de taxiuri și transferuri private.

Pentru această platformă s-a realizat un parteneriat cu cel mai mare furnizor de soluții de închiriere și mobilitate auto.

Wizz Ride le permite astfel utilizatorilor să aleagă o călătorie fără probleme, indiferent dacă este una la cerere sau rezervată anterior.