Compania TAROM, dată în judecată de fostul CEO

Fostul CEO privat al Tarom Christian Heinzmann, a dat în judecată compania aeriană.  Acesta a fost revocat din funcție luna trecută în urma unei decizii a board-ului companiei de stat. Alături de el, Tiberiu Șiclea, care a fost revocat din consiliul de administrație, a ales să acționeze în instanță TAROM.

Informația a apărut pe site-ul portal.just și a fost confirmată și de oficialii companiei Tarom.

“Ca urmare a demiterii, Christian Heinzmann a intentat o acțiune în justiție. În consecință, justiția este cea care va decide pe această temă”, a transmis compania aeriană.

Din 22 martie, conducerea interimară a companiei a fost preluată de Gabriel Stoe, care ocupa de un an poziția de director financiar la Tarom

Deși a fost revocat ca CEO, Christian Heinzmann, este încă membru în consiliul de administrație și participă la ședințele board-ului. El așteaptă să i se plătească suma de 60.000 de euro, stipulată într-o clauză a contractului legată de revocarea înaintea finalizării mandatului.

Mai spunem că anul trecut Tarom a avut o cifră de afaceri de circa 313 milioane de euro și pierderi de 9,3 milioane de euro, de aproape 3 ori mai mici față de 2014.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS