Confidenţialitate

Comitetul pentru Situații de Urgență decide când vor intra în vigoare restricțiile în București | AUDIO

În București, nu se știe deocamdată, de când vor intra în vigoare noile restricții impuse după ce rata de infectare cu coronavirus a depășit din nou 3 cazuri la 1000 de locuitori.

E nevoie de o decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență al Capitalei.

Reprezentanții Prefecturii au spus la Europa FM că ședința va avea loc, după ce apare în Monitorul Oficial decizia luată aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acesta a decis că vor merge în continuare la școală și elevii din anii terminali.

Atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depășește 3 cazuri la o mie de locuitori, în ultimele 14 zile, cum e și cazul Capitalei, restaurantele, barurile, cafenelele, sălile de teatru și cele de jocuri de noroc se închid.

În privința școlilor din localitățile în sceanriul roșu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit aseară că pe lângă creșe, grădinițe și elevii din învățământul primar, adică din clasele 0-4 vor merge în continuare la școală și elevii de gimnaziu și de liceu din anii terminali.

În București, cel mai probabil, noile restricții vor intra în vigoare de luni. Dar e nevoie de o decizie luată de comitetul pentru situații de urgență al Capitalei. Când se va întruni acesta a spus la Europa FM, Mariana Stancu Țipișcă, purtătoarea de cuvânt a prefecturii Capitalei:

”La acest moment, având în vedere că așteptăm publicarea în Monitorul Oficial a acestui act normativ, nu putem să estimăm o oră pentru convocarea, desfășurarea ședinței Comitetului București pentru Situații de Urgență”.

În privința restaurantelor, ai căror patroni insistă să rămână deschise și în scenariul roșu, reprezentanții Prefecturii spun că va fi permisă funcționarea acestor localuri doar dacă va exista o decizie la nivel național.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță