Comitetul Olimpic: Participarea echipei de Kaiac-canoe la Olimpiadă este compromisă

Participarea echipei României de kaiac-canoe la Olimpiada de la Rio pare compromisă, declară pentru Europa FM secretarul general al Comitetului Olimpic Român, Ioan Dobrescu.
Până acum, toți sportivii calificați la acest sport, 9 la număr, dar și o altletă au fost depistați pozitiv la testul antidoping. Substanța găsită la testul efectuat de Agenția Națională Antidoping este Meldonium.
Secretarul general al Comitetului Olimpic spune că sportivii pot cere până luni și analizarea probei B. Insă, spune Ioan Dobrescu, șansele ca rezultatele să fie diferite sunt extrem de mici.
Dacă sportivii români nu ar fi fost depistați în țară, iar testele ar fi ieșit pozitive la Rio, România risca amenzi de 1 milion de euro, mai spune Ioan Dobrescu.
Secretarul general al Comitetului Olimpic spune că dacă se confirmă până la final, acest caz de dopaj colectiv va duce la pierderi imense, pentru că România a investit ani întregi în pregătirea sportivilor. Pentru echipa de kaiac-canoe s-au cumpărat bărci noi, iar sportivii au fost trimiși iarna în țări calde pentru a se putea antrena eficient.
Mai jos, interviul integral acordat Europa FM de secretarul general al Comitetului Olimpic Român.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS