Confidenţialitate

CNCAV a prezentat situațiile speciale în care se poate face rapelul cu un alt vaccin

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, persoanele care s-au vaccinat anti-COVID cu singură doză și, din motive medicale, nu au finalizat schema de vaccinare pot face rapelul cu un alt ser, fabricat după o tehnologie diferită.

Vaccinarea cu un alt tip de vaccin față de cel administrat la prima doză este permisă doar dacă există o recomandare medicală în acest sens, atestată printr-un document – bilet de externare, scrisoare medicală, adeverință– iar o copie a acestui document trebuie prezentată în centrul de vaccinare.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, la rapel, se impune administrarea unui alt tip de vaccin, fabricat după o tehnologie diferită pentru cei vaccinați cu Pfizer ori Moderna care au prezentat șoc anafilactic sau miocardită sau pericardită, precum și pentru cei imunizați cu AstraZeneca și care au dezvoltat, între altele, șoc anafilactic ori sindrom de tromboză cu scăderea numărului de trombocite.

Comitetul de Vaccinare aminteșțte de asemenea că vaccinarea anti-COVID este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează sau intenționează să rămână însărcinate.

Foto Facebook/ RO Vaccinare