Comisie: Aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea poate fi cercetat pentru ucidere din culpă, a stabilit Comisia Juridică a Senatului.

Senatorii au avizat favorabil cererea DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Decizia finală se va lua în plenul Senatului, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Gabriel Oprea a fost audiat azi în comisie.

Întrebat de jurnaliști despre faptul că folosea abuziv coloanele oficiale pentru deplasări inclusiv la restaurant, Gabriel Oprea a spus că în ziua în care a murit Bogdan Gigină nu a fost în nicio locație de acest fel, ci la trei instituții ale statului.

Audierea lui Gabriel Oprea la Comisia juridică a durat mai puţin de zece minute. La ieşire, fostul ministru a spus că maşina cu care circula în momentul accidentului circula cu viteză normală.

Dosarul prin care DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea conţine 28 volume.

 

DNA susține că la momentul producerii accidentului, Gabriel OPrea mergea către locuința sa situată în cartierul Cotroceni. Mai mult, anchetatorii spun că fostul ministru era însoțit permanent de un echipaj de poliție.

 

“În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă”, susţin anchetatorii.

Gabriel Oprea este cercetat şi pentru abuz în serviciu în dosarul privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, cauză deschisă după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS