Comisia pentru Statut: Valeriu Zgonea poate fi revocat din funcție

Valeriu Zgonea poate fi revocat din funcția de președinte al Camerei Deputaților – așa a decis comisia permanentă privind statutul parlamentarilor în ședința de astăzi. Potrivit Comisiei Valeriu Zgonea își pierde funcția de președinte al Camerei Deputaților automat din moment ce a rămas fără sprijinul politic al grupului care l-a propus

Președintele Comisiei pentru statut, Bogdan Niculescu-Duvăz: „Din 8 membri ai Comisiei s-a votat cu 5 la 1 ceea ce se discutase în ședința de săptămâna trecută. Nu e loc de mare interpretare. Art 32 alin. 3 spune clar că acolo unde își pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator pierde și postul pe care l-a obținut prin acel sprijin politic.” 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul PNL în comisie, deputatul Mircea Toader, a fost cel care a votat împotriva acestei interpretări. Acesta spune că prevederea nu este explicită, iar retragerea sprijinului politic este o sancțiune premergătoare EVENTUAL excluderii.

Punctul de vedere al comisiei va fi transmis Birourilor Permanente Reunite, care vor constata dacă s-a respectat sau nu articolul 32 din statutul deputaților și senatorilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS