Comisia pentru Afaceri Juridice o respinge definitiv pe Rovana Plumb

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european.

Comisia va trimite o scrisoare către președintele Parlamentului European, David Sassoli. Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi pentru la 7 împotrivă, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

„Decizia finală a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb și candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru și 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare președintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD și al Vioricăi Dăncilă”, a scris Siegfried Mureșan – europarlamentarul PNL.

Manon Aubry, membră în Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a declarat că din punctual său de vedere , prin ultimele mişcări, vânzarea a 2 apartamente către persoana de la care a împrumutat 800 de mii de lei, li s-a părut un joc de neacceptat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ea spune că îți vinde apartamentele. De unde știm cât valorează de fapt aceste apartamente? Poate valorează mai mult decât datora ceea ce însemnă că face cadouri și mai însemnate acelei persoane. E clar un conflict de interese și nu putem accepta că un comisar face acest joc.”

Si totuşi, membrii Comisiei sunt cei care au cerut detalii. Ce au aflat în plus? Un  detaliu care pare ca I –a agravat si mai mult situatia Rovanei Plumb. Persoana care I a dat banii pentru a si finanta Campania electoral din primăvară ar fi ea însăși conectată la postofoliul transporturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Candidatul României a trimis o scrisoare în care spune că a plătit datoria problematică. Dar totuși ea a împrumutat de la acești bani de la o persoană conectată cu protofoliul Transporturilor și are o avere foarte mare pentru o persoană individuală. E ciudat că a putut plăti datoria dintr-o dată. ”

Siegfried Mureșan a anunțat că membrii Comisiei JURI vor trimite președintelui PE, David Sassoli, o scrisoare prin care îl informează de decizia luată.

 

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deținute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Anterior, președintele Klaus Iohannis o invită pe Viorica Dăncilă la consultări pentru nominalizarea comisarului european. 

Știre în curs de actualizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS