Confidenţialitate

Rovana Plumb a plătit datoria de 800 000 de lei care a creat controverse în Parlamentul European

Rovana Plumb a achitat împrumutul de 800.000 de lei care a generat controverse în Comisia Juridică din Parlamentul European. Candidata României pentru funcția de comisar european al Transporturilor speră că acum va putea fi audiată conform procedurii astfel încât să ocupe funcția o dată cu reprezentanții celorlate țări membre ale Uniunii Europene.

Comisia pentru Afaceri Judiciare se reunește astăzi într-o ședință extraordinară pentru a lua o decizie în cazul Rovanei Plumb.

„Datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există” – declară Rovana Plumb într-o scrisoare adresată Comisiei Juridice a Parlamentului European.

Ea susține că a plătit celui care i-a dat 800 000 de lei cu 2 apartamente care sunt deja în declarația de avere. Rovana Plumb este sigură că europarlamentarii care au avut de obiectat în privința ei vor consideră gestul ei o soluție adecvată.

Comisia pentru Afaceri Judiciare a transmis după discuţia cu Rovana Plumb de la 26 septembrie, că a constatat un potențial conflict de interese în legătură cu portofoliul de comisar pentru Transporturi și a dat un vot de respingere pentru aceasta în poziția de comisar european pe transporturi.

Împrumutul, de 800. ooo de lei, a ajuns la PSD în campania electorală pentru europarlamentare.

Europarlamentarii au ridicat semne de întrebare în timpul audierii și referitoare la acțiunile pe care le deține Rovana Plumb la o companie și cazul de corupție în care a fost implicată în 2017.