Confidenţialitate

Comisia Juridică discută cazurile deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu. DNA cere aviz pentru reținere și arestare

Deputații Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu – în cazul cărora DNA cere aviz pentru reținere și arestare într-un dosar de corupție – sunt astăzi la mâna colegilor.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților este așteptată astăzi să spună dacă este sau nu de acord cu solicitarea procurorilor.

Ioan Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, iar Cătălin Teodorescu de abuz în serviciu, într-un dosar privind despăgubiri ilegale – așa-numitul dosar ANRP 4.

 

Deputații juriști s-au reunit la ora 12 pentru a discuta cererile cu privire la reținerea și arestarea preventivă în cazul celor 2 deputați.

Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu au venit în acestă dimineață la Parlament pentru a-și studia dosarul – format din 4 volume și peste 1300 de file.

Anchetatorii susţin că Ioan Oltean ar fi intervenit pe lângă preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru ca milionarul Mihai Rotaru să fie despăgubit ilegal.

Omul de afaceri cumpărase drepturile asupra unui teren de şase hectare din Piteşti cu 750.000 de euro. Pentru acel pământ ar fi obţinut despăgubiri ilegale de 33 de ori mai mari. Pentru intervenția sa, Ioan Oltean ar fi primit o mită de 600 de mii de euro, într-o biserică.

La acea vreme, Cătălin Teodorescu făcea parte din comisia ANRP care a aprobat despăgubirea.

Prejudiciul în aecst caz depășește 87 de milioane de lei.