Comisia Juridică a Senatului discută solicitarea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea

Comisia juridică a Senatului discută marți solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a fostului Ministru de Interne Gabriel Oprea. După finalizarea raportului, Biroul Permanent va decide când cererea va fi dezbătută și votată în plen.

„O să putem să cerem Comisiei juridice să ne spună un punct de vedere. Nu ştiu dacă au stabilit o agendă în acest sens”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cererea DNA a fost transmisă Comisiei Juridice miercurea trecută, după o șendință extraordinară a Biroului Permanent.

Senatorii juriști îl vor invita pe Gabriel Oprea să își studieze dosarul înainte de întocmirea raportului. Fostul vicepremier a declarat că nu știe dacă va participa la această ședință.

Liderul UNPR le-a cerut săptămâna trecută senatorilor să voteze pentru aprobarea solicitării DNA, prin intermediul unei scrisori deschise adresate președintelui Senatului și preşedintelui Comisiei juridice din Senat, dar nu a menționat posibilitatea demisiei.
Până acum, toate partidele, cu excepția ALDE – care așteaptă raportul Comisiei – au susținut că vor vota în favoarea cererii DNA.

Fostulul ministru de Interne, Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.
Deschiderea anchetei de către DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 în care poliţistul Bogdan Cosmin Gigină a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS