Confidenţialitate

Comisia juridică a respins cererea DNA de urmărire penală pentru Rovana Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins, în urmă cu puțin timp, solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la încuviințarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

În comisie s-au înregistrat 14 voturi pentru respingerea solicitării DNA și 9 voturi împotriva respingerii solicitării, după cum a anunțat deputatul PNL Ioan Cupșa.

Rovana Plumb a fost prezentă, alături de avocatul său, la şedinţa Comisiei Juridice.

“Am spus încă o dată că sunt nevinovată. Niciodată nu am încălcat legea. Niciodată nu am avut vreo înțelegere cu vreo persoană, nu am sprijinit vreo persoană. Am respectat legea în tot ce am făcut în activitatea de ministru. Colegele și colegii mei din comisia Juridică sunt sigură că știu ce au de făcut și sunt convinsă că raportul va fi în cunoștință de cauză”, a spus Rovana Plumb, luni, la ieșirea din comisie.

Raportul comisiei urmează să fie supus marți votului plenului Camerei Deputaților.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Belina.

Aceeași speță, referitoare la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh.