Comisia juridica a avizat solicitarile DNA in cazul Elena Udrea

Deputații juriști au avizat cu o largă majoritate toate cele patru cereri formulate de DNA in dosarele ‘Gala Bute’ și ‘Microsoft’.

Comisia juridică s-a întrunit duminică după amiază în regim de urgență pentru a discuta cererile DNA de urmărire penală şi arestare a Elenei Udrea. Au fost analizate patru solicitări formulate de procurori în dosarele ‘Gala Bute’ şi ‘Microsoft’, privind încuviințarea arestării preventive și începerea urmăririi penale. Deputații juriști au avizat toate cererile DNA, a declarat președintele Comisiei, Bogdan Ciucă (AUDIO).

Din punct de vedere procedural, avizele date de Comisia juridică sunt doar consultative. Decizia finală a o va lua plenul Camerei Deputaților, a precizat Bogdan Ciucă.

La ședința Comisiei juridice a fost prezentă și Elena Udrea. Ea a venit însoțită de trei avocați. După audiere, a declarat jurnaliștilor că nu a încercat să-și convingă colegii să nu voteze cererile DNA, ci dimpotrivă. În același timp, Elena Udrea a subliniat din nou faptul că este victima unei campanii duse împotriva ei, o campanie orchestrată de generalul Florian Coldea, șeful interimar al SRI.

Între timp, partidele au decis cum vor vota în plenul Camerei. Co-președinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat că parlamentarii liberali vor vota în favoarea solicitărilor DNA.

Noul președinte al PMP, Eugen Tomac, a precizat că parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor vota pentru urmărirea penală a Elenei Udrea. El a adăugat că speră cA deputata să-și poată dovedi nevinovăția în instanță. În schimb, parlamentarii PMP vor vota împotriva arestării preventive a deputatului Elena Udrea.