Confidenţialitate

Comisia Europeană reacționează la atacurile politicienilor români asupra Angelei Cristea

“Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale la adresa ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea.

Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care noi îl tratăm pe ambasadorul român la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină ţinta atacurilor în cadrul controverselor politice interne”, a declarat Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Într-o postare publică pe Facebook, Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, o acuză pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene în România, că dezinformează forul european şi susţine că atâta timp cât aceasta stă în funcţie,preşedintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o percepţie deformată a ce se petrece.

“După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker.

Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul că acesta a menţinut-o în funcţie, viciază în mod clar percepţiile şi opiniile pe care domnul Juncker le are despre România”, a susținut Mihai Fifor, Preşedintele Consiliului Naţional al PSD și fost ministru al Apărării.

Angela Cristea este șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.