Confidenţialitate

Mihai Fifor: ”România nu va mai accepta să fie certată sau sancţionată pentru lucruri care se întâmplă peste tot în Europa”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor susține că ”România nu va mai accepta să fie certată sau sancţionată pentru lucruri care se întâmplă peste tot în Europa”.

Reacția acestuia vine după declarațiile Președintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker – ”Cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

„Cel puţin curioasă pendularea subită a domnului Junker în atitudinea faţă de România, cu numai câteva zile înainte de preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o primă vedere, aş fi tentat să spun că distinsul domn Junker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni şi simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul.

Ştiind însă cum îşi ia informaţia orice oficial european, chiar şi domnul Junker, adică prin intermediul reprezentanţilor diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aştepta. După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker.
Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, aşa că nu e de mirare că domnul Junker are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România”, scrie Mihai Fifor.

Mesajul complet postat pe Facebook, sâmbătă, de Mihai Fifor:

”Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul.

Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta.

După nota rușinoasă apărută în spațiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de șeful ei, domnul Jean Claude Juncker.

Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania.

Faptul că acesta a menținut-o în funcție, viciază în mod clar percepțiile și opiniile pe care domnul Juncker le are despre România.

Poate nu ar fi rau daca domnul Junker ar fi informat ca nu Guvernul a declanșat războiul politic în Parlament, cu partidele de opoziție au făcut acest lucru, depunând moțiunea de cenzură împotriva unui Guvern care era în plin proces de preluare a președinției.

Si faptul ca nu Viorica Dancila spune public ca nu va exista nicio pace cu Guvernul in anul electoral 2019, desi Premierul a solicitat repetat presedintelui Johannis incetarea escaladarii conflictului dintre cele doua Palate, ar trebui sa i se spuna distinsului domn.

Nu Guvernul ține blocate două ministere cheie, cu rol major în exercitarea președinției UE de către țara noastră – Dezvoltarea și Transporturile, ci Președintele Iohannis.

Tot Presedintele Iohannis este cel care încalca deciziile CCR și legile țării.

Dar toate aceste lucruri nu i se spun domnului Junker in informarile care i se pun la dispozitie. Sau poate ca i se spun. Dar degeaba. Poate ca tema domnului Junker este alta.

Intelegem de la domnul Junker ca “tehnic” suntem foarte bine pregatiti pentru Presedintie. Da, “tehnic” suntem pregatiti de ani buni si pentru aderarea la Spatiul Schengen. Si? Ne-a ajutat asta la ceva? Nu. Romania este tot in afara Spatiului Schengen, Romaniei i se fac rapoarte, Romania are in continuare MCV.

Romania continua sa fie tratata ca o natiune de mana doua de catre unii oficiali ai Uniunii Europene si ai unor guverne din Europa.

In schimb, Romania se dovedeste a fi un real paradis pentru companii care uita sa-si mai si plateasca datoriile catre aceasta tara.

Ca sa il linistim pe domnul Junker si pe toti cei care lupta cu disperare impotriva intereselor tarii, din interior si din exterior, vom spune raspicat ca Guvernul României a înțeles foarte bine care este rolul său la președinția UE.

Tocmai de aceea, România nu va mai accepta să fie certată sau sancționată pentru lucruri care se întâmplă peste tot în Europa, dar pe care nu le vad aceiasi oficiali atat de preocupati doar de soarta Romaniei.

Guvernul Romaniei, condus de Viorica Dancila, va asigura Presedintia Consiliului Uniunii Europene cu profesionalism si ca o țară mândră, demna, care merită același respect și aceleași drepturi pe care le are orice stat în Uniunea Europeană”.