Confidenţialitate

Comisia Europeană propune ca folosirea certificatului Covid să fie prelungită cu încă un an | AUDIO

Folosirea certificatului verde COVID ar putea fi prelungită cu un an, la propunerea Comisiei Europene. Este vorba de certificatul care atestă  vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test PCR, pentru a face mai simple călătoriile în interiorul blocului comunitar. 

Actualul certificat este valabil până la 30 iunie. Comisia Europeană a propus ca folosirea lui să fie extinsă până pe 30 iunie anul viitor.

„Virusul încă circulă şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri ale numărului de infectări în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Comisia Europeană a mai cerut şi includerea anumitor teste antigen printre testele pentru care să poată fi emis certificatul verde.

De asemenea, certificatele de vaccinare să poată fi emise şi persoanelor care participă la testele clinice legate de vaccinurile anti COVID.

Certificatul verde atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent.

De marţi a intrat în vigoare noua regulă stabilită de Comisia Europeană care limitează la nouă luni valabilitatea certificatului de vaccinare fără doza booster pentru călătoriile între statele membre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Accesul în magazinele alimentare din mall-uri, permis și celor fără certificat COVID. Raed Arafat: Cu spațiu de 4 metri pătrați de persoană | AUDIO