Confidenţialitate

Accesul în magazinele alimentare din mall-uri, permis și celor fără certificat COVID. Raed Arafat: Cu spațiu de 4 metri pătrați de persoană | AUDIO

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Principala modificare este că accesul în magazinele alimentare din mall-uri va fi permis și pentru cei care nu au certificatul verde COVID.

„S-a ajuns la soluția că, dacă există un culoar dedicat, controlat de intrare, deplasare și ieșire se poate merge în condițiile în care se merge la celelalte magazine alimentare, dar va trebui stabilit clar 4 metri pătrați pe persoană și ca să fie controlabilă situația: dacă există 50 de persoane limită, atunci sunt 50 de cărucioare. Fiecare persoană intră cu căruciorul ei și pleacă cu căruciorul, lasă afară și poate intra altă persoană dacă se atinge numărul maxim de persoane”, a explicat Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

O altă modificare este că numărul de persoane care pot intra în restaurante, cinematografe, săli de fitness sau evenimente sportive este limitat în funcție de valoarea incidenței COVID: mai mică sau peste trei cazuri la mia de locuitori.

„Pentru rata persoanelor sau pentru procentul persoanelor care ocupă un local: sub 3 la mie se ajunge la 50% din localul respectiv, inclusiv teatre, la cinematografe, restaurante. Deci sub 3 la mie 50%, peste 3 la mie, 30%. Lucru care este acum, numai că era o diferență între restaurante și alte entități și acum se tratează egal”, a mai spus Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Masca rămâne obligatorie în toate spațiile publice – certificatul verde este în continuare necesar la intrarea în mall, restaurant sau cinema. Evenimentele private sunt interzise, iar cluburile și discotecile rămân închise pentru următoarele 30 de zile.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cluj: După ce gradul de ocupare a paturilor Covid a ajuns la 74%, autoritățile au suplimentat locurile. Școala va fi tot în format fizic | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu