Confidenţialitate

Comisia Europeană nu interzice folosirea centralelor de apartament. Reacția ONG-urilor de mediu

Comisia Europeană nu va interzice folosirea centralelor de apartament peste noapte, transmite un oficial al Comisiei Europene citat de Euractiv. Acesta susține că măsura nu este – deocamdată – sustenabilă din cauza gradelor diferite de dezvoltare ale țărilor membre.

Paula Pinho, șefa departamentului de energie al Comisiei Europene, spune că nu se va propune interzicerea centralelor pe gaz de apartament, dar că vor fi introduse mai multe cerințe care să ducă la renunțarea graduală a acestor centrale.

Unele state vor renunța la centralele de apartament mai repede decât alte state, pentru că unele țări sunt mai avansate în ceea ce privește politicile de decarbonificare, a declarat Pinho, citată de Euractiv. Uniunea Europeană va ajuta la eliminarea treptată a centralelor de apartament prin finanțarea proiectelor care pot asigura o încălzire eficientă și sustenabilă, mai spune oficialul european.

Organizațiile nonguvernamentale de mediu se opun decizie și cer cu fermitate ca executivul european să nu mai permită folosirea centralelor de apartament până în anul 2025.

Citește și: EUROSTAT: România, pe primul loc în Europa la riscul de expunere la sărăcie sau excluziune socială. Peste o treime din populație, afectată.

Sursa Foto: Pixabay