Confidenţialitate

Comisia Europeană neagă blocarea celei de-a doua tranșe de bani din PNRR. Boloș: Isterie fără sens | AUDIO

Comisia Europeană spune că nu a blocat tranșa a doua – de 3 miliarde de euro – din Planul Național de Redresare și Reziliență. Reacția Bruxelles-ului vine după ce în spațiul public s-a vehiculat un blocaj al banilor din cauză că România a întârziat anumite reforme. Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, care acuză blocajul, spune că banii vor ajunge în bugetul statului cel mai devreme în aprilie sau mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Încasarea celei de-a două tranșe din PNRR nu s-a amânat, ci este în stadiul de evaluare, informează Comisia Europeană. Reprezentanții Comisiei spun că Reforma Pensiilor Speciale este jalon în cea de-a treia cerere de plată.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru: Guvernul încă ezită să-și asume reformele. Este clar că există niște interese care țin Guvernul blocat

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora tranșa a doua, de 3 miliarde de euro, a fost blocată de Bruxelles. Europarlamentarul Dragoș Pîslaru susține că funcționarii europeni sunt nemulțumiți că țara noastră nu a rezolvat a trecut legea avertizorului de integritate și nici reforma privind decarbonizarea.

„Guvernul încă ezită să-și asume reformele. Este clar că există niște interese care țin Guvernul blocat. Noi ar fi trebuit să avem tranșa a doua, banii în țară – în buget – pentru cetățeni în criza asta energetică încă de anul trecut, nu-i vom primi probabil până cel puțin în aprilie-mai și asta înseamnă că nu avem voie să depunem următoarea tranșă de bani”, a spus europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

Marcel Boloș: Isterie fără sens în spațiul public

Ministrul Marcel Boloș dă asigurări că România nu va pierde acești bani europeni. Întârzierile ar fi cauzate de faptul că legea avertizorului și cea decarbonizării au nevoie de atenție sporită și nu pot fi adoptate pe repede înainte.

„Eu cred că isteria aceasta creată în spațiul public este fără sens. Noi, așa cum am precizat, suntem în proces normal de validare, de transmitere a informațiilor pe care le solicită Comisia, a adocumentelor. Nu pot să-i spun întârziere”, a spus Marcel Boloș.

Pe de altă parte, ministrul nu a putut spune clar când anume ar urma ca țara noastră să primească cele trei miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Parlamentarii vor primi mai mulți bani pentru activitatea de la cabinete. Majorarea, votată în unanimitate