Comisia de specialitate a CNATDCU: Petre Tobă nu a plagiat

         Comisia de specialitate din cadrul Consiliului de Atestare a Titlurilor Universitare a stabilit că ministrul demisionar Petre Tobă nu a plagiat.

Propunem păstrarea titlului de doctor” – se arată în analiza comisiei.

Punctul de vedere va ajunge acum în consiliul general al CNATDCU.  Decizia acestui consiliu va fi trimisă apoi Ministerului EducaȚiei.

 

Documentul comisiei  prin care specialiștii au stabilit că Petre Tobă nu a plagiat în teza de doctorat a fost redactat pe data de 1 septembrie.

Teza de doctorat realizată de domnul Petre Tobă are valoare științifică incontestabilă, dovedită atât prin caracterul inovativ al soluțiilor identificate, cât și prin opiniile de specialitate exprimate de personalități recunoscute în mediul academic” – se arată în respectiv act.

De menționat că acest punct de vedere va fi trimis acum în consiliul general al CNATDCU – care are posibilitatea fie să-l aprobe, fie să-l respingă.

Amintim, pe 22 august, Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” a propus menţinerea titlului de doctor al lui Petre Tobă.  În document se arăta că  “cercetarea ştiinţifică a fost utilă”.

Ministrul demisionar de Interne e bănuit că copiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat.

Petre Tobă a demisionat însă din cauza dosarului deschis de DNA: procurorii cer aviz pentru urmărirea sa penală pentru favorizarea făptuitorului, într-un dosar care vizează deturnare de fonduri la DIPI, serviciul de protecție internă al Ministerului.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS