Confidenţialitate

Comisia de Etică a UBB Cluj: 2.95% plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode, în urma verificării complete prin 2 softuri de plagiat. Am trimis concluziile la CNATDCU și la Minister | AUDIO

Concluziile Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, referitoare la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, au ajuns la CNATDCU și la Ministerul Educației. Într-un comunicat de presă, membrii Comisiei aduc noi clarificări legate de modul în care au verificat teza de doctorat a ministrului de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia Universității Babeș-Bolyai precizează că a analizat sesizările concrete primite și că a analizat teza de doctorat a lui Lucian Bode în întregime, pe baza a două softuri antiplagiat.

Comisia mai explică și faptul că deși, potrivit legii, ar fi trebuit să analizeze doar sesizările care conțin și dovezile aferente, în acest caz au fost analizate atât dovezile prezentate în sesizare, cât și pe cele care rezultau din verificarea în întregime a tezei prin softuri antiplagiat.

Pentru claritate, procentul de plagiat 2.95% rezultat este raportat la întreaga lucrare, nu doar la o parte a acesteia.

Pe de altă parte, se face precizarea că Hotărârea Comisiei de Etică a UBB a identificat în mod clar abateri etice în lucrarea domnului Bode, dar că nu are în atribuții analiza păstrării sau retragerii titlului de doctor. Acest demers poate fi făcut de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: UBB admite că nu a verificat toată teza de doctorat a lui Bode ci „doar ce s-a reclamat”. „Nu există capacitate pentru așa ceva”, transmite Comisia de Etică