Confidenţialitate

Comisia de control al SRI verifică presupusa informație potrivit căreia Serviciile ar fi fost implicate în organizarea protestelor

Comisia de control al SRI din Parlament profită de audierea șefului Serviciului – Eduard Hellvig – și introduce pe ordinea de zi de miercuri și o presupusă intervenție a instituției în organizarea protestelor de aseară.

Această chestiune privește și ”siguranța națională”, au declarat surse din comisie pentru agenția de știri pentru news.ro.

Ieri, o parte a presei a prezentat informația potrivit căreia protestele împotriva modificării legislației penale ar fi fost ”influențate” de SRI.    Serviciul Român de Informații a negat aseară aceste acuzații.

Comisia de control al SRI intenţionează să discute miercuri, în cadrul audierii directorului SRI, Eduard Hellvig, şi despre „influenţa” Serviciului asupra protestelor care au avut loc aseară în aproape 20 de orașe din țară.

Potrivit unor surse citate de news.ro, reprezentanţii SRI vor fi întrebaţi, în cadrul audierilor, despre – cităm –  „influenţa lor asupra situaţiei generale a ţării”. „Priveşte şi siguranţa naţională”, potrivit surselor.

Amintim, audierea șefului SR – Eduard Hellvig – are loc după scandalul în care a fost implicat Florian Coldea.

Cât despre presupusa intervenție a Serviciului în protestele de aseară, SRI a respins, într-un comunicat de presă, orice amestec în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate legal”.

Zeci de mii de oameni din toată țara au ieșit aseară în stradă pentru a critica proiectele privind legea grațierii și modificarea Codului Penal.

În București, peste 20 de mii de oameni au protestat, timp de 4 ore, în Piaţa Universităţii, în Piaţa Victoriei și la sediile PSD și ALDE.

Detalii AICI.