Confidenţialitate

Comisarul Vălean: Biletele de tren vor trebui rezervate din timp | AUDIO

Dacă alegem să călătorim cu trenul pe distanțe mari vara asta, trebuie să ne luăm bilete din timp. Nu vom mai putea să achiziționăm biletul chiar din gară.

Comisia Europeană recomandă ca în gări să se creeze culoare speciale, astfel încât foarte puțini călători să se intersecteze.

Comisarul European pentru Transport Adina Vălean:

Pentru trenuri regionale va fi necesară rezervarea unui bilet în avans, pentru a se controla mai bine numărul de pasageri din tren. Noi recomandăm distanțarea fizică a călătorilor, prin acordarea rezervărilor astfel încât să rămână locuri libere între călătorii care nu aparțin aceleiași familii. Peisajul din gări se va schimba, fiindcă vor trebui să organizeze fluxul de pasageri astfel încât să evite aglomerația. Ușile ar trebui să se deschidă automat, să evităm atingerea mânerelor și a butoanelor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceleași reguli sunt valabile și pentru aeroporturi. Adina Vălean ne recomandă să ajungem cu și mai mult timp înainte de călătorie pentru a evita cozile în aeroport. Mai mult, ar fi important să ne facem check in online pentru a intra în contact cu cât mai puțini angajați ai aeroportului:

“Vom avea cozi distanțate și organizate. La preluarea bagajelor, la controlul de securitate și frontieră. La fel pentru îmbarcare, ar fi bine să fie coordonat astfel încât să intre mai întăi locurile din spatele aeronavei. Să nu existe un schimb de documente, totul să se facă electronic, la îmbarcare. Probabil va fi nevoie să se ajungă mai devreme la aeroport decât înainte, pentru că odată cu asigurarea distanțării fizice, lucrurile vor dura mai mult”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.